Sous vide gépA termék hatalmas előnye az, hogy minden ételt a saját biológiai, valamint kémiai összetevőinek függvényében, illetve függően az anyagok összetételétől, legyen az hal vagy zöldség, mindent eltérő hőmérsékleten kezel. A sous vide gép ebből kifolyólag optimális eredményt tud elérni jóval kevesebb sejtszerkezeti roncsolással. Ez nem konyhaművészet, inkább tudomány. A kémiának, valamint a fizikának köszönhetően, ma már az ételeket részecskékre tudják bontani.

A folyamat után a termékek szinte ugyanolyan színűek és állagúak maradnak, mint a kezelés előtt. A sous vide gép biztosítja a termék mikrobiológiai biztonságát, specifikusan figyelembe véve a hő, illetve az idő viszonyát. A gazdasági előnyeit tekintve a technológiával felszerelt konyha használata majdhogynem fele annyi költséget igényel, mint a hagyományos konyha üzemeltetése. Ha valakinek esetleg még nincs ilyen készüléke, mindenképp szerezzen be egyet a praktikusság érdekében. Az ilyen módszerrel készült különféle ételeket még a gyerekek is meg fogják szeretni.